Autor: 021.rs

Novi Sad
05.02.2017.
07:11 > 05:06
Policajci iz cele Srbije protestovaće u ponedeljak, 6. februara pred novosadskim sudom kako bi zatražili bolju sudsku zaštitu.
  • Žrtva

    05.02.2017 22:03
    Ko nas štiti od vas
    Ko štiti građane od lažnih svedočenja i protiv zakonitih postupanja policajaca...
  • AleksandarVojvođanin

    05.02.2017 18:44
    Podrška!
    Nikada neću zaboraviti, kada mi je jedan dobar prijatelj, inače policajac, rekao otprilike sledeće: Pa šta ti misliš da mi ne bi reagovali na neke stvari koje se kose i sa zdravim razumom, a kamoli sa zakonima i ustavom. Sve što se dešava, sve apsolutno, dolazi sa samog vrha komandovanja i političkog odlučivanja. A mi smo ipak samo ljudi sa mizernim platama kojima moramo prehraniti porodice.
    Vojin Dimitrijević je napisao knjigu davnih osamdesetih koja se zove Strahovlada i sad je više nego aktuelna. Podrška svima koji su u strahu za svoju egzistenciju, bez obzira na sve!
  • ne zelimo ni mi

    05.02.2017 18:35
    takvu policiju
    Kad prestanete da se bavite kriminalom (zbog cega ste gori i od najgorih kriminalaca) - javite se.
    Takodje, kad pocnete da hapsite kolege, sefove, nacelnike, direktore, ministre, itd. umesto sto okrecete glavu, pravite se ludi i glumite neko postenje (a u stvari ste saucesnici i oni koji prikrivaju krivicno delo) - javite se.
    Do tada - tisina.
  • Pl@viAndjeo

    05.02.2017 17:49
    Citam ove komentare i razmisljam,dokle je dosao ovaj svet,kada narod zbog pojedinca obelezi citavu policiju.Da gospodo plasimo se za svoju bezbednost a zasto,bas zbog korumpiranih sudija,u ovoj sluzbi ima i nas koji svoj posao rade cestito,a mozda bi ga radili jos bolje da ima ko da ih zastiti kada nacepe nekog "jaceg".Slazem se da u svakom zitu ima kukolja i treba da se napravi cistka u svakom sloju drustva.Zakon je slab izuzetno i njegova kaznena politika je smesna.Kada bi svako dobio maksimalno za delo koje je ucinio ne bi bilo kriminala.Kivni ste na policiju jer po vama "pametnima" policija pusta kriminalce.Ne pusta pustaju ih sudovi a policija vrv manje radi da im se ne bi smejali ti isti dripci koji odu brze oz stanice nego sto su dosli jer je sud tako rekao...Podrska za protest-stop korupciji-stop blagoj kaznenoj politici za bilo koje izvrseno krivicno delo.
  • Vojvodina drzava

    05.02.2017 16:39
    Zovite rumune na protest, urodice plodom.
  • Loco

    05.02.2017 15:55
    Gospodo drugovi poliajci, prvo naucite da kazete dobar dan/veče kada legitimišete nekoga. To se valjda nauči pre vrtića. Gde vas nađoše takve nekulturne? Ono vaše čuveno "momak, ličnu kartu" ne priliči ni divljem zapadu.
  • sone

    05.02.2017 15:45
    opet ovaj "milicioner"
    Pa milicioner sad shvatam zasto nam je tako jer su takvi kao ti gradili "autoritet" policiji zbog takvih kao ti nas i mrze svi. Sada su u policiju primani pametni a nekad su u policiju isli kompleksasi koji su svoje koplekse lecili na drugima uglavnom neduznima. Mislis da mi nemamo muda?! 95 % su sada spremni momci koji nisu dosali u policiju eto tako da bi glumili mangupe,nego da rade svoj posao kako treba! ponavljam iza vas je bila drzava,sudovi,staresine a sada su ti koje sam naveo iza kriminalaca!
  • sone

    05.02.2017 15:32
    1. "Gospodine" milicioneru,ziveo si i radio u drugo vreme u drugoj drzavi bilo to titovo ili slobino vreme,tada je i drzava i staresine stojale iza milicije pa ste radili sta ste hteli tukli i koga treba i ne treba pa je sad narod ogorcen na policiju.
    2. Nisu problem muda,ja licno mogu da polupam glavu kome hocu,ali to nije sustina policiskog posla nego papir i olovka,preventiva a ne represija. E problem je sto kad policajac i kad postupi kako treba upotrebi fizicku silu ili oruzije u skladu sa zakonom,uglavnom on zavrsi na optuzenickoj klupi. Jer ti kriminalci imaju pare da podkupe sve i sudije i advokate a drzava okrece glavu. To je problem! Ali kako drzava ne zeli to da resi resicemo mi to sami! Pocelo je!!
  • Ja

    05.02.2017 15:11
    Za milicionera
    Druže ti si imao državu koja te je štitila...
  • ja

    05.02.2017 14:50
    NS
    Pa prvo očisitite svoje redove od ološa. Juče gledam dva klinca policajca u policijskom autu. Ponašanje kao ona dvojica u Ranama (film), tipa : šta je bilo šta gledaš!!!
    Kad se neko pre 20 godina mogao zaposliti u policiji, a da je istetoviran, ili da je osuđivan?
    Pola policije je privatno obezbeđenje, drži lokale, itd.
    "Ne želimo da budemo glineni golubovi"??? Čim ste obukli uniformu preuzeli ste rizik, zato imate beneficirani radni staž i dr.
    Ili Vam to niko nije rekao?
  • Ahaa

    05.02.2017 14:22
    Re: Milicioner
    U to vase vreme sa iznimkama veci deo milicije je bio ok. Znalo se za vase "metode" i svako ih je precutno odobravao. Bilo je i "koleteralnih"steta ali su preziveli. Stoga ste bili postovani od jednig ili strahopostovani od drugih.
    Danas sa iznimkama veci deo policije je neobrazovan, nevaspitan, korumpiran. Onaj ko ih podmiti zna da mu nece nista. Onaj ko ga je kupio kako da postuje ili ga se boji policajca.?gradjano kome treba pomoc zna da mu nece pomoci jer taj koji ih ugnjetava je vec kupio policajce. Stoga policiju niko nepostuje i ne ceni.
  • Novosadjanin

    05.02.2017 14:19
    Pogledajte u Rumuniji sta rade na ulicama ljudi. PROTESTUJU, TRAZE VECA PRAVA, ministri im podnose ostavke itd. Umesto da radnici urade kao sto policija planira, oni su u fazonu AJOJ JARANE, TO NEMA MU*A, JOJ JARANE, KAKVA SMO MI SAMO MU*A IMALI. OK, ali nemojte se buniti kad vas Vucic ubedjuje da je za vase dobro sto vam je skinuo 10% od plate i penzije kako bi i dalje odrzavao silne stranacke i ortacke zaposlene neradnike po drzavnim firmama. Naravno da treba da traze veca prava, ne samo policija vec svi, a vi svi ostali se hranite i kupujte stvari svojim mu*ima.
  • Pravnik

    05.02.2017 14:14
    Licemeri
    Kad su hapse njihove kolege, onda cute. Kad njihove kolege drze pola Laze Teleckog, rade kao "obezbedjenje", prebijaju, reketiraju i rasturaju drogu, onda opet cute. I sad su nasli da se jave. Prvo vi pocistite u svom dvoristu pa krenite dalje, sve srednjoskolci i kursadzije !
  • Nervirac

    05.02.2017 11:05
    Gde ste bili do sada?
  • Tomi

    05.02.2017 11:02
    Ko ce nama pomoci ako policiji treba pomoc?!?!?!
  • I jare i pare

    05.02.2017 10:51
    A želite posao sa kursom od 6 meseci, službeni auto, u penziju sa 50 godina? Da vas podsetim da ste plaćeni za vaš posao, uvek i redovno. Ako vam se ne sviđa, privatni sektor vas sa radošću očekuje.
  • Milicioner

    05.02.2017 09:38
    Plus dodatak
    Previse racunate, razmisljate i oklevate u sili koja vam je data, zapamtite NE POSTOJE DVE SILE U PRIMIRJU policija i kriminalci, mislili ste da vas uniforma sama po sebi stiti, NE STITI VAS, trebate imati jaja po novom i jajnike pa polupati olos gde god se pojavi ILI CE OLOS POLUPATI VAS, ne mozete se praviti grbavi i nevini, KRIVI STE SAMI a od ovog pekmezenja samo iste ohrabrujete da vas i dalje gaze. Sto to nama milicionerima nisu radili? Ni nama nije pisalo na papiru da im igramo kolo po kicmi pa smo igrali, na opstu korist i dobro. Samo kad vas pogledam danas nekako ste jadni i bedni bez licne snage i kuraza..jb vas ko vas birao
  • Kerefeke

    05.02.2017 09:38
    Sudovi oslobadjaju krimose zbog mita a ne iz straha.
    A znamo da je veliki deo policije korumpiran.
    Kada se dogodi da neko od neduznih gradjana nastrada kao kolateralna steta tesko je to za korumpirano pravosudje i policiju jer treba prezentovati nekog krivca. Problem je sto je pravi krivac/krivci podmitio vec obe strane, znaci njega/njih nemoze da hapse
  • Jadno

    05.02.2017 09:35
    Jadno
    Jadno!

    Umesto da batinate olos da vas se plasi,
    vi cmizdrite, a maltretirate obican narod...
  • Milicioner

    05.02.2017 09:24
    Po spisku
    Koji jad i olos se skupio u policiju, samo cmizdrite, skicite ko svinje, IZBORITE SE ZA AUTORITET, napisu na zgradu gde zivi policajac preko citavog zida SMRT POLICIJI, ne skupite se solidarno i ne iznakazite olos, pa sa pisanja poceti ce vam napadati i decu seronje plasljive, jb vas ko kos primio u policiju, ranije nama u miliciji sa se nesto slicno desavalo ne mogu ni pomisliti. Zao mi sto sam nekada sve cinio za autoritet te sluzbe a vi se ponasate ko pickice a istetovirane magarce pod steroidima ste prigrlili u sluzbu i po izgledu i sistemu vrednosti se izjednacili sa kriminalcima...gde vam je obavezba instrukcija o ponasanju pripadnika sluzbe? Kukate trazite placete...muka svakom ko vas vidi i cuje
  • Bane

    05.02.2017 09:21
    Podrzavam! Treba svi da izadju na ulice, kompletna policija pa i gradjani da im se pridruze! Lepo su naveli u tekstu, ako se sudija plas za sopstvenu bezbednost neka zatrazi zastitu policije ali upravo zbog toga policija treba da ima veca ovlascenja. Sramota je kako se pojedinci ophode prema policiji. Gledao sam skoro ispred arene u mali ciga psuje pandura, trckara oko njega i za*ebava ga, a ovaj nista. Kontam, nema ovlascenja... Dok su panduri smeli "po zakonu" da razvuku po jednu vaspitnu samarcinu nije bilo toliko tih sitnih delikvenata koji sada vec, gle cuda pale beskucnike...
  • gica

    05.02.2017 09:19
    Podrska cestitoj policiji
  • Chwdp

    05.02.2017 09:08
    боље да протест почне у 13:12!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna